Učenici koji su poginuli u padu aviona za razmjenu su izabrani izvlačenjem na lutriji

Foto: Hina

UČENICI koji su poginuli u padu aviona Germanwingsa odabrani su na lutriji, piše njemački lokalni list iz Halterna, u kojem se nalazi njihova gimnazija.

Djeca su se vraćala s organizirane razmjene učenika u školi u Llinars de Valles, u blizini Barcelone. Na školsku razmjenu željelo je ići 40 učenika iz gimnazije, ali škola je mogla organizirati put samo za njih 16. Pratile su ih i dvije profesorice španjolskog jezika.

Škola je zbog teškog izbora odlučila organizirati izvlačenje 16 učenika koji će ići na put, pa je tako odabrano 14 učenica i dva učenika.

Svi su imali oko 16 godina. Jedna od poginulih učenica skoro je propustila let jer joj je u kući obitelji kod koje je odsjela ostala putovnica. Nakon što ih je nazvala, obitelj je brzo sjela u automobil i odvezla se 50 kilometara do aerodroma kako bi joj na vrijeme donijeli dokument s kojim je krenula kući sa svojim kolegama.

U gimnaziji u Halternu još nema nastave jer su svi pogođeni tragedijom, a učenici mogu doći kako bi razgovarali s psiholozima.

U padu zrakoplova poginulo je svih 144 putnika i 6 članova osoblja.

Pročitajte više