Udruga Franak najavila generalni prosvjed ove jeseni: Za sve su krive banke i vlast!

Foto: FaH

UDRUGA Franak danas je najavila generalni prosvjed koji će se održati 24. listopada ove godine u Zagrebu te, osim svojih članova, pozvala sve udruge, sindikate, blokirane, deložirane, korisnike kredite u eurima i kunama, nezaposlene, umirovljenike i sve ostale, doznaje se i iz njihova priopćenja.

Scenarij iz Grčke


"Banke, Hrvatska narodna banka, vlada i zakonodavna vlast, jedini su krivci za situaciju koja se pogoršava iz dana u dan", poručuju iz Udruge Franak dodajući da prosvjed pod nazivom „Do kraja!“ ima za cilj okupiti sve nezadovoljne građane koji žele promijeniti stanje u Hrvatskoj kako scenarij iz Grčke ne bi dobio i svoju hrvatsku verziju. Iz Udruge napominju kako je važno da građani djeluju i pokažu da ne žele živjeti u društvu koje je prepuno korupcijskih afera i u
kojem se pojedinci bogate na štetu cijelog naroda.

Dodaju kako će slučaj „švicarski franak“ uskoro postati slučaj „euro“ jer se banke bogate i na njihovim kreditima. „Pitanje je samo vremena kada će se i korisnici kredita u eurima naći u istoj situaciji kao i mi te je zato bitno da se ujedinimo protiv nezakonitog poslovanja banaka koje se i dalje nastavlja na štetu svih korisnika kredita“, objašnjavaju iz Udruge.

Nije politički prosvjed

Naglašavaju kako ovo nije politički prosvjed niti prosvjed rušenja vlasti već njime žele iskazati
nezadovoljstvo lihvarenjem banaka, korupcijom, nezakonitim poslovanjem, poreznim utajama i
pasivnosti državnih institucija na sve navedeno.

Organizacija opće mobilizacije građana počet će početkom rujna kada će Udruga službeno i prijaviti prosvjed. Sudionicima prosvjeda koji su iz ostalih hrvatskih gradova bit će omogućen prijevoz. Udruga Franak ovim prosvjedom želi poručiti kako oni nisu bili kockari i nisu donijeli lošu odluku, već su kockari sve banke koje su plasirale kredite u švicarskim francima i pri tome tajile informacije korisnicima koji sada plaćaju bankama rate kredita koje su nerealne, nepoštene i sramotne.

"Ovaj prosvjed je od općeg interesa jer njime želimo očistiti Hrvatsku od korupcije i svih onih kojima je cilj pljačkanje hrvatskog naroda kako bi se to bogatstvo iznijelo izvan naših granica na tuđe račune“, izjavljuju predstavnici Udruge Franak.

Pročitajte više