Uhvaćeni na djelu: Bračni par i šogorica iz Đakova krivotvorili novčanice od tisuću kuna

POLICIJSKA uprava osječko-baranjska prijavila je troje Đakovčana zbog sumnje da su više lažnih novčanica od po 1.000 kuna plasirali u sve veće hrvatske gradove, javlja Glas Slavonije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja da su 45-godišnjakinja, 43-godišnjak i 36-godišnjakinja iz Đakova počinili kazneno djelo krivotvorenje novca, stoji u priopćenju PU osječko-baranjske.

Radi se, naime, o jednoj đakovačkoj obitelji, a u unosan su "posao" bili uključeni bračni par i šogorica. Šogorica je, nakon što je policija na temelju sudskog naloga naložila pretragu stana, uhićena i privedena na ispitivanje kod državnog odvjetnika.

Za bračnim je parom raspisana potraga, budući da se još nisu pojavili u stanu.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su 45-godišnjakinja i 43-godišnjak tijekom 2011. godine pribavili 59 krivotvorenih novčanica u apoenu od 1.000 kuna koje su zajedno s 36-godišnjakinjom stavili u opticaj i to na 59 lokacija na području Republike Hrvatske. Slijede im kaznene prijave", priopćila je osječka policija.
 
Navodno su krivotvorenim novcem plaćali i na benzinskim postajama, samo kako bi "razbili" tisuću i ostatak dobili u pravim novčanicama. Nije poznato jesu li novčanice sami printali kod kuće ili im je netko u tome pomagao.

Pročitajte više