Ulaganja u Parku prirode Papuk vrijedna više od 22 milijuna kuna: Gradit će se Geo-info centar

Foto: Media Servis

"ULAGANJA vrijedna više od 22 milijuna kuna u Geo-info centar u Voćinu, u prvom i jedinom hrvatskom geoparku Papuk, ovom će kraju dati novu mogućnost za razvoj i napredak", izjavio je pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep prilikom posjeta Parku prirode Papuk.

Kako su priopćili iz Ministarstva, Strizrep se sastao s ravnateljicom Javne ustanove Park prirode Papuk Kristinom Kožić i upoznao s najvažnijim aktivnostima koje se provode na zaštiti i očuvanju Parka prirode.

Obišli su Jankovac gdje se iz sredstava Ministarstva zaštite okoliša i prirode putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP) planiraju radovi u vrijednosti oko dva milijuna kuna na uređenju Eko točke Jankovac čijom se izgradnjom želi zaokružiti ponuda tog, široj okolici značajnog izletničkog lokaliteta čuvenog po svojem jankovačkom slapu koji se prelijeva preko 30-metarskih sedrenih barijera.

Pomoćnik ministra obišao je i lokaciju budućeg Geo-info centra u Voćinu čija je planirana vrijednost 22,5 milijuna kuna, a čija će se izgradnja financirati iz strukturnih fondova EU. Papuk je proglašen zaštićenim područjem zbog iznimne geološke, biološke i kulturne raznolikosti. Prepoznata je i vrijednost njegova geološkog nasljeđa te je 2007. godine proglašen prvim hrvatskim geoparkom, članom europske mreže geoparkova i UNESCO-ove svjetske mreže geoparkova.

Pročitajte više