Umro je profesor i sociolog Zoran Malenica

Screenshot: Google Maps

U SPLITU je u 66. godini od posljedica moždanog udara preminuo sveučilišni profesor i sociolog mr. sc. Zoran Malenica, javlja HRT radio.

Zoran Malenica rođen je 18. kolovoza 1949. godine u Splitu. Na Fakultetu političkih znanosti diplomirao je 1973., a magistrirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1979. godine s temom "Teorija i praksa diktature proletarijata u Jugoslaviji".

U prosincu 2002. godine izabran je za višeg predavača, a bio je i gostujući nastavnik na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu.


Obnašao je dužnost predsjednika Savjeta Pravnog fakulteta, bio je član uredništva časopisa Pogledi  i Mogućnosti, te član Predsjedništva Hrvatskog sociološkog društva.

U razdoblju od 1998. – 2002. godine bio je član Povjerenstva za civilno društvo Instituta Otvoreno društvo Hrvatska te član Koordinacionog odbora nevladine udruge Dalmatinski odbor solidarnosti (od 1999. godine).

Objavio je preko 50 znanstvenih i stručnih radova, te tri knjige, a prošle godine je u povodu 40. rođendana Sveučilištu u Splitu dobio i priznanje za svoj dugogodišnji nastavni rad.

Pročitajte više