Uručeni ključevi gradskih stanova za 22 zagrebačke obitelji teškog imovinskog statusa

Foto: zagreb.hr

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić uručio je ključeve gradskih stanova u najam za 22 zagrebačke obitelji.

Svi dodijeljeni stanovi pripali su obiteljima teškog imovinskog statusa, koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a žive na području grada Zagreba više od 10 godina.

"To je praksa prije svakog Božića i Nove godine. Ovih će dana useliti u svoje stanove i biti 'svoj na svome' u toplome. To je najvažnije", poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Stanovi u najmu veličine su od 30 do 80 kvadrata, a većina ih je u Novom Jelkovcu. Korisnici u njima mogu biti do pet godina uz najamninu od 2 kune i 70 lipa po kvadratu a nakon što istekne pet godina ukoliko će i dalje ispunjavati socijalne uvjete, moći će produžiti i najam stana.

"Svi koji to ispunjavaju, moraju dostaviti dokumentaciju, da plaćaju, koriste stan, da nisu stekli ništa u vlasništvo, da im se materijalna situacija nije bitno poboljšala. Produžuje im se najam na sljedećih pet godina. Znači, nema trajnog rješavanja, nema onoga što je bilo bivše stanarsko pravo. Sve je najam, uz kontrolu", pojašnjava pomoćnica pročelnice za upravljanje imovinom grada Branka Škrnjug.

Jedna od obitelji koja je dobila stan u najam je i obitelj sa sedmero djece Maria Čelana.

"I mi smo živjeli dan za dan kao podstanari, mijenjajući stanove po Gradu Zagrebu, ali je teško sa sedmero djece. Pokušali smo tražiti i bilo je nemoguće pronaći stan jer nas nitko nije htio sa sedmero djece. Dobili smo u najam na pet godina"."To nam je uljepšalo Božić", kazao je Mario.

Pročitajte više