Uskok razbio organiziranu mrežu ilegalnih kreditora: Opljačkali 200 osoba za više od 15 milijuna kuna!

U VELIKOJ akciji Uskoka i Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) jučer je na području sedam policijskih uprava uhićeno 20-ak osoba osumnjičenih za lihvarstvo. Navodno su prevarili 200-njak korisnika lihvarskih kredita opljačkali za čak 15 milijuna kuna.

Istražitelji su podatke i dokaze o osumnjičenima prikupljali mjesecima, a jučer su krenula uhićenja. Tijekom provođenja akcije Uskok je surađivao i sa slovenskom policijom, a u istragu se uključio i Interpol.

Akcija je jučer iznenada provedena na području Varaždina, Rijeke, Karlovca, Zagreba, Siska, Osijeka i Pazina. Ilegalni kreditori osumnjičeni su za stjecanje protupravne imovinske koristi u iznosu od oko 15 milijuna kuna te za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela.

Svi uhićeni su trenutno na ispitavanju, neslužbeno se doznaje u Uskoku, a tijekom dana bit će poznato hoće li biti zadržani u pritvoru.

Baš poput najmodernijih svjetskih kreditnih institucija, lihvarska je banda imala bazu podataka o kreditnoj sposobnosti golemog broja građana Hrvatske i naprednu informatičku tehnologiju za lakšu naplatu zajmova.

Pročitajte više