Uspjeh Končara na Filipinima: Završena obnova hidroelektrane

 Foto: Končar

FILIPINSKA Energetska regulatorna komisija (ERC) izdala je potvrdu o završetku radova na obnovi Hidroelektrane Binga na Filipinima, za koju je četiri generatora proizvelo Društvo KONČAR – Generatori i motori (GIM), priopćeno je iz te kompanije .

S norveškom tvrtkom SN Aboitiz Power Benguet, GIM je ugovorio isporuku aktivnih dijelova generatora, provjeru ostalih dijelova te nadzor montaže, ispitivanja i puštanja u pogon četiriju generatora s povećanjem snage s 27,8 MVA na 37 MVA.
 
Sredinom srpnja izvršena je primopredaja zadnjeg, četvrtog generatora na HE Binga koja je u zajedničkom vlasništvu lokalnog Aboitiz Powera i norveškog SN Powera. Vrijednost ugovora iznosi više od 13 milijuna USD.
 
Obnovljeni generatori su u potpunosti ispunili zahtjeve traženih karakteristika u praktičnom radu i kupac je pokazao neskriveno zadovoljstvo izvedbom i kvalitetom generatora. Uspješna realizacija obnove HE Binga važna je referenca za GIM pri budućim hidroenergetskim projektima SN Powera, odnosno njegovog većinskog vlasnika Statkrafta.
 
Hidroelektrana Binga nalazi se 180 km sjeverno od glavnog grada Manile, u regiji Benguet, a jedna je od najstarijih filipinskih hidroelektrana, izgrađena 1960. godine. Nakon obnove ukupna instalirana snaga hidroelektrane iznosi 125 MVA, navodi se u priopćenju.
 
 

Pročitajte više