Užasna osječka praksa: Tri psa obojili autolakom

UŽASNA praksa se proširila Osijekom. U veljači su volonteri u Donjem gradu pronašli već tri psa obojena autolakom.

Prvo su početkom veljače dvije volonterke pronašle dva psa od glave do pete obojena autolakom, da bi nedavno pronašli još jednog psa na kojem se netko na isti način iživljavao. Volonteri osječkog Azila su prvim psima dali imena Bojan i Bojana.

Zbog trame kujica jedva ostala živa

"Bojan je udomljen prije par dana. Inače ih je dvoje stiglo u Azil u toj priči. Dakle Bojan, te Bojana - kujica koja je jedva ostala živa nakon spontanog pobačaja, jer bila je skotna kad se sve to dogodilo, te je ona danas kod naše volonterke i aktivistice na kućnoj njezi", kazala je predsjednica Udruge Pobjede, Ivana Crnoja, piše OsijekNet.


Policija do danas nije pronašla onoga tko je pse obojio autolakom, a volonteri su dobili informacije da su to bila djeca. "Bilo je tamo djece koja su tvrdila da su to napravila neka djeca u što vjerujem, jer sklonija sam vjerovati da su to napravila djeca nego odrasli ljudi", rekla je Crnoja i dodala kako to u krajnjoj liniji može nazvati dječjim nestašlukom, ali da odrasloj osobi tako nešto ne bi mogla oprostiti.

Traže pomoć građana

No, zabrinjava ih što su nakon Bojana i Bojane dobili dojavu o još dva obojena psa. Volonterka je u Donjem gradu potom pronašla još jednu obojenu kujicu, no ne i drugog psa. U osječkom Azilu strahuju da će se ova strašna praksa nastaviti. "Mi bi stvarno htjeli, naročito ako se priča nastavlja i Bojan i Bojana nisu bili izoliran incident, saznati tko je to radio. Mi bismo reagirali i želimo podići tužbu protiv roditelja, jer je nemoguće da ti dijete radi takve stvari, a da ti to ne primjećuješ i ne reagiraš", kazala je Crnoja.

Iz Azila u Nemetinu su pozvali da im se na broj 095/ 872 3087 jave oni koji možda nešto o ovom slučaju, a pozivaju i dobre ljude koji bi pomogli Bojani u njezinom oporavku, odnosno one koji su je spremni udomiti. Trenutno je Bojana kod volonterke koja ima već na brizi četiri šteneta, a nakon pobačaja je jedva preživjela zahvaljujući veterinarima.

Pročitajte više