Uznemirujući video - Građani zgroženi: Psić nije preživio nakon što mu je netko sačmaricom propucao nožice

Foto: Victus

U CENTRU Slavonskog Broda, nađen je teško ozlijeđen pas kojem su prema svemu sudeći prednje šapice ozlijeđene pucnjem iz sačmarice. Iako su mu građani koji su ga pronašli htjeli pomoći te je vrlo brzo prevezen u veterinarsku ambulantu pas nije preživio.  

"Na žalost, nije se moglo puno učiniti, rana je bila stara i teška za obradu. Desna noga je iščupana iznad lakta do dijelom u rame, a lijeva izlomljena i iščupana malo ispod lijevog lakta i sva ugnojena. Obje noge bi se morale skratiti, a rana je smrdjela.", napisao je građanin koji  ga je našao inače član Udruge za pomoć napuštenim životinjama Brodsko-posavske županije (Victus). 
 
Fotografije ozlijeđenog psa objavljene su na njihovim službenim stranicama, a u vrlo kratko vrijeme skupili su nevjerojatno mnogo komentara koji osuđuju ovakav čin neodgovornih pojedinaca. Naime, nakon što je odveden veterinaru ustanovilo se kako je riječ o staroj rani te da je najvjerovatnije netko pucao sačmaricom u psa. 
 
"Gangrena je zahvatila cijelo tijelo. Iako je mahao repićem i podigao glavu kada smo ga našli, tijelo nije imalo snage za dalje", kažu iz udruge Victus koji su pokušali pomoći psu. 
 
"Bravo za ovaj grad, i ljude u centru grada koji pucaju u druga živa bića!", reagirali su iz udruge Victus.  
 
"Nadam se da će bar ondje gdje je sada slobodno i veselo trčati po livadama", napisao je na kraju član udruge Victus. 
 
Podsjetimo kako od Nove godine postaju strože zatvorske kazne za mučenje i ubijanje životinja, a zlostavljana životinja oduzima se zlostavljaču.
 
 

Pročitajte više