Varaždinci objavili rat kradljivcima bicikala, ne piše im se dobro

Screenshot: Youtube

SVE veći broj krađa bicikala ponukao je varaždinsku gradsku vlast da poduzme hitne preventivne mjere sprječavanja učestalih krađa. Prema podacima varaždinske policije, u prvih sedam mjeseci ukradeno je 250 bicikala, što je za gotovo 70 bicikala više nego u istom razdoblju lani.


- Takvu situaciju ne smijemo dozvoliti. Zajedno s policijom i svim ostalim institucijama poduzet ćemo efikasne mjere kako bi zaustavili krađe. Ne smijemo ostati pasivni i miriti se sa pojavom da nam s ulica nestaju bicikli koje građani plaćaju i više tisuća kuna. Najavljujem oštru borbu protiv kradljivaca bicikla! Kradljivci koji su se razmahali trebaju znati da im se od danas ne piše dobro, komentirao je gradonačelnik Goran Habuš podatke o krađama bicikla.

U planu niz preventivnih akcija

Već sljedeći tjedan u planu je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina, a Habuš najavljuje preventivne akcije  u suradnji s policijom, komunalnim redarstvom, zaštitarskim tvrtkama, udrugama građana, trgovačkim centrima, školama, mjesnim odborima i zajednicama stanara u pojedinim zgradama.

- Pozivam sve kojim mogu pridonijeti zaustavljanju tog negativnog trenda da se jave i uključe u zajedničku akciju. Varaždin je grad bicikla i građani moraju biti sigurni. Zajedničkim konkretnim akcijama stat ćemo na kraj krađama bicikla, najavio je gradonačelnik.

Iz Grada Varaždina spominju internetski servis za registriranje bicikla, na adresi bicikli.mup.hr, kao jedan od uspješnih primjera suradnje u borbi protiv krađa. Registriranjem bicikla povećavaju se šanse da se bicikl pronađe i vrati vlasnicima.

Pročitajte više