Varga: Masterplan bolnica se ne ukida, povučen je zbog dorade

Foto: Hina

MASTERPLAN bolnica se ne ukida, već je samo nakratko povučen radi dorade, poručio je ministar zdravlja Siniša Varga. Naime, Vlada je jučer gotovo neprimjetno iz saborske procedure povukla prijedlog plana razvoja bolnica usvojen prošli mjesec. U sjeni napisa da su u ministarstvu izračunali kako bi plan umjesto 400 milijuna kuna ušteda donio trošak od čak 2 milijarde kuna, Varga kaže kako su uočena neka odstupanja koja se provjeravaju.

''Jednostavno sada smo ga povukli nakratko iz saborske procedure da bi se razdvojilo na dva zasebna dokumenta strateške odrednice. A drugo da se odredi da je u ingerenciji Ministarstva zdravlja donošenje na razini podzakonskog akta tablični dio. Dakle, onog trenutka kada imamo to razdvojeno u dva zasebna dokumenta, do kraja ovog mjeseca završava procedura u Vladi i upućuje se Saboru. Očekujemo da prva točka dnevnog reda jesenskog zasjedanja bude masterplan bolnica'', rekao je Varga.

Više detalja o doradi plana trebalo bi biti poznato nakon današnje sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Podsjetimo, francuskim konzultantima je iz džepova poreznih obveznika isplaćeno 200 tisuća eura za dokument koji je Vlada usvojila na istoj sjednici kada i smjenu prethodnog ministra Rajka Ostojića.

Pročitajte više