Varga se nakon tjedan dana sjetio: U Italiju sam išao na službeni put

Foto: RTL

NAKON skoro tjedan dana šutnje ministar Varga oglasio se o skijaškom vikendu u Italiji na koji je otišao službenim automobilom i s vozačem. Tvrdi - radilo se o službenom putu. A zašto onda to nije odmah rekao i zašto je platio troškove?

"Išao sam na službeni put održati predavanje o pravima osiguranika i o prekograničnom pružanju zdravstvenih usluga. Na poziv zbora trenera i učitelja skijanja koji su me pozvali da tamo održim jedno predavanje, ja sam se kao ministar pozivu odazvao. Predavanje je bilo o pravima osiguranika i o prekograničnom pružanju zdravstvenih usluga u državama gdje idu naši treneri i učitelji skijanja.

Obzirom da sam znao da će biti i određenog rekreativnog dijela, ja sam sve svoje troškove unaprijed planirao platiti, međutim očito je došlo do krivog tumačenja od strane mojih stručnih službi što znači pravo na službeni automobili i vozača 24 sata dnevno. Meni je izrazito žao što je došlo do mog propusta u krivom tumačenju propisa Republike Hrvatske i to se više nikada neće ponoviti. Ja sam već pokrio sve troškove i za sebe, i za vozača i za automobil i smatram tu priču zatvorenom", rekao je danas Varga.

Na pitanje kako komentira najave Milanovića o izmjeni pravila oko korištenja službenog automobila, kazao je: "Bilo koji propis koji se ne može čisto tumačiti ili se može dvojako tumačiti, može se bolje razjasniti. Ja ću podržati svaku odluku pa i ako ona bude da ministri neće više imati pravo na službeni automobil i vozača".
 

Pročitajte više