Vatikan će na Trgu sv. Petra postaviti tuševe za beskućnike

Screenshot: YouTube

VATIKAN će na Trgu sv. Petra postaviti tuševe za beskućnike, izjavio je bliski papin suradnik u intervjuu u četvrtak.

Poljskom nadbiskupu Konradu Krajewskom, koji vodi papinu osobnu humanitarnu zakladu, ta je ideja pala na pamet kada je jedan beskućnik, što ga je za 50. rođendan pozvao na večeru, odbio poziv rekavši da zaudara.

Nadbiskup ga je ipak počastio večerom i pokrenuo inicijativu da se tri tuša ugrade u zahode smještene na desnoj strani kolonada na trgu. Radovi će početi u ponedjeljak.

Krajewski je osim toga obišao nekoliko rimskih župa poznatih kao sastajališta beskućnika kako bi provjerio imaju li dovoljno tuševa te je ponudio novac onima koje ih nemaju.

"To nije jednostavno, lakše je napraviti sendvič za beskućnike nego postaviti tuševe. Za to vam trebaju volonteri, ručnici, donje rublje", rekao je poljski nadbiskup.

Njegov projekt poduprijet će humanitarna zaklada slavnog talijanskog tenora Andree Bocellija i građevinska tvrtka sa sjevera Italije.

Rimokatolička Crkva je pod papom Franjom više posvećena borbi za obespravljene. Argentinski je papa nakon izbora rekao da želi "siromašnu Crkvu za siromašne", a u prosincu prošle godine proslavio je 77. rođendan doručkom s četvero beskućnika.

Pročitajte više