Večeras u Zagrebu humanitarni koncert "Želim život"

Foto: Damjan Tadić/Cropix

ZAKLADA Ana Rukavina večeras na glavnom zagrebačkom trgu organizira 7. po redu humanitarni koncert "Želim život". Koncertom, koji počinje u 21 sat, slavit će se ono najdragocjenije, a to je život.

"Nastupit će mnogi poznati izvođači, Jelena Rozga, Nina Badrić, Colonia, Neda Ukraden, Pink Studio, Jacques, Klapa Rišpet, Opća opasnost i mnogi drugi", ističe Mirta Vrančić iz Zaklade.Tijekom koncerta bit će aktivan i pozivni centar gdje će se brojni akteri iz javnog života Hrvatske javljati na humanitarni telefon i time pomoći prikupljanju sredstava za daljnji razvoj Zaklade.

"On je 060-90-00. Cijena poziva je pet kuna plus PDV", napominje Vrančić. Telefonska linija je u funkciji od 1. do 24. prosinca, a prikupljeni novac pomaže radu Zaklade, koja iz dana u dan broji sve veći broj potencijalnih darivatelja u svom registru.

"Registar je u početku rada Zaklade brojao 150 članova. To su uglavnom bili članovi obitelji oboljelih. Sada je broj uzoraka 37 400 to su potencijalni darivatelji matičnih stanica", otkriva Vrančić.

U Zakladi Ana Rukavina najviše su ponosni na brojku od 24 izdana transplantata, što znači 24 spašena života.

Pročitajte više