Velika zapljena droge u Rijeci: Trojica privedena zbog posjedovanja marihuane, kokaina i oružja

Foto: PU primorsko-goranska

JUČER su policijski službenici Službe kriminaliteta droga, Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci, proveli kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Radi se dvojici muškaraca s dvojnim državljanstvom RH i BiH koji se sumnjiče za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te jednom hrvatskom državljaninu koji se uz navedeno kazneno djelo sumnjiči i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci provedene su pretrage osobnog vozila i stana te je tom prilikom pronađeno i oduzeto: 12.519 g marihuane, 677 g kokaina, 1.149 g praškaste materije, jedna digitalna vaga, dva pištolja s više komada pripadajućeg streljiva, 5 mobilnih telefona, prijenosno računalo i novac u iznosu od 18. 050 eura.

Koordinirana akcija koja je rezultirala navedenim uhićenjima i zapljenom droge realizirana je u suradnji s MUP-om u sjedištu i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Sva trojica osumnjičenika bit će dovedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave primorsko-goranske.

Pročitajte više