Video - Milovanović i Kalinić pokušali pobjeći iz zatvora: Uhićeno pet zatvorskih čuvara

SRETKO KALINIĆ "Zver" i Željko Milovanović, optuženi za atentat na Zorana Đinđića, u utorak su pokušali pobjeći iz Okružnog zatvora u Beogradu, doznaje RTS. Brzom intervencijom policije uhićeni su i vraćeni u ćelije, a istraga je u tijeku.


Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija priopćio je kako su bivši pripadnici zemunskog klana u ranim jutarnjim satima odvalili vrata svojih ćelija, svladali djelatnika službe osiguranja te iskočili kroz prozor u dvorište zatvora.


Svi djelatnici službe osiguranja, koji su u trenutku pokušaja bijega radili na odjelu gdje su smješteni Kalinić i Milovanović, su suspendirani i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak kako bi se utvrdilo jesu li i sami bili umiješani u kazneno djelo.

Privedena petorica pripadnika osiguranja

Na saslušanje su već dovedena petorica pripadnika osiguranja koji se dovode u vezu sa pokušajem bijega zločinaca. Njima je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da su Kaliniću i Milovanoviću pomagali u bijegu.

Direktor Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Milan Obradović kazao da je da pretpostavlja da se radi o poslu "iznutra". "Kao policajac pretpostavljam da je negdje postojala pomoć iznutra", kazao je Obradović te dodao kako je iz zatvora nemoguće pobjeći. Petorici je određen 48-satni pritvor. 

Kalinić je u Beogradu pravomoćno osuđen na 30 godina robije zbog ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine. Zbog niza ubojstava, otmica i drugih kaznenih djela njega i Miloša Simovića krajem veljače očekuje ponovljeno suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu

Milovanović je pred hrvatskim pravosuđem osuđen zbog ubojstva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franića. Upravo je on bio osoba koja je dovezla skuter u kojemu se nalazio eksploziv u dvorište Nacionala, a nadzorne kamere snimile su ga kako odlazi s mjesta atentata.

Pročitajte više