Video dokaz: Savile pipkao zgroženu djevojku za vrijeme televizijske emisije!

JIMMY SAVILE, zvijezda BBC-a, snimljen je kako napastuje 19-godišnju tinejdžericu. Podsjećamo, nedavno je otkriven da je Savile desetljećima zlostavljao mlade djevojke i djevojčice, a sada je isplivao i video na kojem se jasno vidi kako Savile pipka tada 19-godišnju Sylviju Edwards.

Radi se o video zapisu iz emisije "Top of the Pops", gdje se vidi da je Savile okružen gomilom tinejdžerica. Dok Savile gledateljima najavljuje iduću pjesmu, jasno je vidljiva reakcija zgrožene Sylvije. Djevojka u jednom trenutku skače sa stolice i bježi od voditelja, na što se on samo nasmiješio i nastavio "o svom poslu".

Sylvia je za The Sun izjavila da joj je Savile gurnuo ruku pod suknju i krenuo je uloviti za stražnjicu. Tvrdi da se na Savilea potužila jednom zaposleniku BBC-a, na što joj je on drsko odgovorio: "Gubi se".

Crkva zatražila oduzimanje viteštva Savileu: Do 300 žrtava seksualnog zlostavljanja na BBC-u

Katolička crkva u Engleskoj i Walesu pismeno je zatražila od Vatikana da poznatom BBC-jevom voditelju i DJ-u Jimmyju Savileu, ako je moguće, posthumno skine ranije dodijeljeno viteštvo.

Nadbiskup iz Westminstera Vincent Nichols zatražio je od vatikanskih dužnosnika da istraže slučaj, s obzirom na nedavno objavljene informacije o više desetljeća seksualnog zlostavljanja djevojčica i žena od strane BBC-jeva voditelja. Prema zadnjim podacima, policija vjeruje da broj Savileovih žrtava doseže 300.

BBC-jeva voditelja je papa Ivan Pavao II. proglasio vitezom zbog njegova humanitarna djelovanja. Dosad nema slučajeva o posthumnom oduzimanju viteštva zato što počast nije nasljedna. Međutim, glasnogovornik je potvrdio da je nadbiskup prošloga tjedna poslao pismo Vatikanu o Savileu.

Desetljeća silovanja djevojčica i mladih žena

Podsjećamo, Scotland Yard je tijekom prošloga tjedna pokrenuo i službenu istragu seksualnog zlostavljanja od strane poznatog BBC-jevog voditelja i DJ-a Sir Jimmyja Savilea.

Prvi napad dogodio se još 1959., rekao je ranije Spindler te dodao da postoje dokazi o desetljećima zlostavljanja, većinom u 1970-ima i 1980-ima.

Savile je preminuo u listopadu 2011. u dobi od 84 godine te posljednjih dana postaje sve jasnije da je bio serijski seksualni zlostavljač djevojčica i mladih žena. Prve optužbe pojavile su se u prosincu prošle godine, a prije nekoliko tjedana dana BBC je opovrgnuo da je sudjelovao u zataškavanju zlostavljanja.

Međutim, skandal na BBC-u dobio je tijekom ovoga tjedna još jedan šokantni nastavak. Kako javljaju britanski mediji, Scotland Yard je na rubu uhićenja još desetak slavnih imena te medijske kuće, koje se sumnjiči za seksualno zlostavljanje maloljetnica. Kako piše Mirror, policija bi u sljedećih nekoliko dana trebala privesti 12 osoba, među kojima se nalaze i neke velike TV zvijezde.

Sumnja se kako je poznati DJ Jimmy Savile sa svojim pomoćnicima silovao i zlostavljao više od 300 maloljetnih djevojčica. Njih 120 već je svoja svjedočanstva iznijelo policiji, a čak 114 je priznalo da se zlostavljanje uistinu dogodilo. Ono što dodatno zabrinjava jest činjenica da je njih desetak potvrdilo da su u zlostavljanju sudjelovale i neke poznate britanske televizijske zvijezde.

Pročitajte više