Vidošević ostaje bez svega: Policija prazni njegov tajni bunker!

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

DANAS prijepodne policija je počela iznositi umjetnine i lovačke trofeje iz viletine Nadana Vidoševića čije se blago procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna kuna!

Osim nekretnina, bankovnih računa, umjetničke zbirke i druge imovine bivšeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića u postupku je i blokada imovine članova njegove obitelji, koju je navodno koristio kao paravan za gomilanje bogatstva.

U istrazi u slučaju Remorker Vidošević će zbog zakonskih odredbi o proširenom oduzimanju imovinske koristi morati dokazivati me samo kako je stekao imovinu čiji je on vlasnik nego i porijeklo nekretnina i drugih vrijednosti u vlasništvu njegove supruge, djece i majke, doznaje se iz izvora bliskog istrazi.

Poseban trud iziskivati će procjena, ali i pohranjivanje njegove zaplijenjene umjetničke zbirke koja je po pisanju medija "najveća na Balkanu" te vrjednija od umjetnina bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera procijenjene na milijun eura.

Najznačajnije Vidoševićeve umjetnine koje će kao i Sanaderove tijekom kaznenog postupka biti pohranjene u muzeju, pronađene su u podrumu njegove vile na Gornjem Prekrižju. Prema podacima iz imovinske kartice kuću s prostranom okućnicom u elitnom dijelu Zagreba Vidošević je stekao novcem od darovanja i kredita te prodajom stana u kojem je obitelj ranije stanovala. Već godinama mediji pišu da je stan u Zagrebu Vidošević kao HDZ-ov političar u usponu dobio od Ministarstva obrane zbog 'ratnih zasluga', a nije ga vratio niti kada je stekao imidž uspješnog poduzetnika.

Pročitajte više