Violeta Bulc uoči večerašnjeg "euroispita": Koncentrirana sam i dobro pripremljena

Foto: FAH

SLOVENSKA ministrica Violeta Bulc, koju je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker prošli tjedan predložio za europovjerenicu za područje prometa, poručila je u ponedjeljak, uoči svog večerašnjeg predstavljanja članovima odbora za promet i turizam Europskog parlamenta u Strasbourgu, da se za ispitivanje dobro pripremila, unatoč kratkoći vremena koje je imala na raspolaganju.

"Iskoristili smo svaku minutu za dobru pripremu, koliko je to bilo moguće u ovom kratkom vremenu. Srce mi doduše nešto brže kuca, ali to samo povećava moju koncentraciju", navela je Bulc u izjavi na svom Facebook profilu te se zahvalila na pomoći svojim savjetnicima i onima koji je podržavaju u Sloveniji.

Slovenski mediji pozitivno o Bulc

Četrdesetpetogodišnja poduzetnica s kratkom političkom karijerom u vladi premijera Mire Cerara, u kojoj se trebala baviti strateškim projektima i politikom kohezije, ima po ocjenama slovenskih medija dobre izglede da njenu kandidaturu na mjesto europovjerenika, koje je pripalo Sloveniji, potvrde u Europskom parlamentu.


Bivša slovenska premijerka Alenka Bratušek, koju je Juncker prethodno bio predložio za mjesto potpredsjednice komisije i europovjerenicu za energetsku uniju, jedina je od kandidatkinja iz svih 28 članica bila neuspješna u predstavljanju pred odborima Europskog parlamenta, jer je njen nastup bio ocijenjen kao preopćenit i neuvjerljiv.

Saslušanje uživo na Slovenskoj televiziji

Nakon neuspješne kandidature bivše premijerke Bratušek, interes za događanja u EU-u u Sloveniji je izuzetno velik pa će Slovenska televizija večeras prenositi saslušanje Violete Bulc iz Bruxellesa u izravnom prijenosu.

Očekuje se da će Bulc biti uspješna jer su izvori u Bruxellesu naveli da unatoč političkom neiskustvu, za razliku od Bratušek, "brzo uči", a Juncker je bio oduševljen svojim razgovorom s njom, navode slovenski mediji.

Pročitajte više