Vlada odlučuje o sudbini HPB-a i gladnih radnika Diokija

POKREĆE se proces privatizacije Hrvatske poštanske banke, a sa sjednice Vlade očekuju se i dobre vijesti za radnike Diokija.

Vlada će raspisati natječaj za konzultanta za privatizaciju Hrvatske poštanske banke. Ministar financija Slavko Linić rekao je da domaću banku ne žele prodati strancima već namjeravaju pronaći domaćeg investitora. Banka bi tako ostala hrvatska, ali ne bi više bila u vlasništvu države. Ne prodajemo obiteljsko srebro nego tražimo partnera koji će omogućiti razvoj HPB-a, rekao je Linić i zapitao se kome treba banka s visokim kamatama.

Na sjednici Vlade očekuje se i odluka o sudbini Diokija. Nakon jučerašnjeg prosvjeda radnika koji mjesecima nisu vidjeli plaću, i nakon poruke iz Banskih dvora da je propao dogovor o ulasku vjerovnika u posrnulu tvrtku, Linić je najavio preokret. "Ako uspijemo naći rješenje oko Diokija, država ulazi u vlasništvo sa 38 posto", rekao je Linić.

Za realizaciju tog plana potrebno je pronaći strateškog partnera za ostatak vlasništva. Zainteresiranih ima, ali ne žele kupiti mačka u vreći.

Pročitajte više