Vođa šatoraša: Milanović laže! Nisam ja s njim tražio razgovor nego on sa mnom

Foto: Hina, RTL

PREMIJER Milanović je jučer u intervjuu RTL-u opisao kako je kod njega došao Đuro Glogoški vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici te da ga je molio da ne govori nikome o sastanku. Milanović je za RTL rekao kako je Glogoški sa suprugom u Banske dvore 30. listopada primljen službeno, na vlastiti zahtjev, te da je s njim u Uredu predsjednika Vlade razgovarao više od jednoga sata.

"Sada ću reći nešto o čemu šutim već dva mjeseca jer štitim dostojanstvo osobe. Vođa ljudi koji prosvjeduju već nekoliko mjeseci na Savskoj cesti Đuro Glogoški i njegova supruga bili su ovdje 30.10. prije sjednice Vlade. Dakle, 12 dana nakon početka prosvjeda u Savskoj", rekao je Milanović dodajući da ga je Glogoški molio da to ne kaže. "Htio je razgovarati i ja sam ga primio", dodao je.

Milanović je rekao kako je prosvjed branitelja HDZ-ovo maslo.

"To je sve pozornica. Dakle, oni zajedno s dijelom biskupa brane naš glupi narod koji je izabrao nenarodnu vlast od te iste nenarodne vlasti. I to je sve dio predstave. To je sinopsis i scenarij HDZ-a za predsjedničke izbore. I gledamo rasplet", rekao je Milanović.

No, Glogoški je premijera optužio da laže te da je Milanović tražio razgovor s njim. Najavio je press konferenciju za ponedjeljak u 11 sati na kojoj će, tvrdi otkriti detalje.

"Vidljivo je da je to ciljano, s obzirom da je rečeno jučer kada su prošle točno 23 godine kako sam ranjen. To govori čovjek koji nije bio u Domovinskom ratu, nije imao hrabrosti uzeti pušku u ruke, a govori laži o čovjeku koji je za hrvatsku domovinu dao svoje zdravlje", izjavio je Glogoški za nedjeljni podnevni HTV-ov Dnevnik.

"Ono što bih svakako preporučio, a to je da u budućnosti svi državni dužnosnici moraju proći sistematski pregled i psiho test", poručio je.

Gostujući u emisiji NU2 rekao je i kako je upravo premijer tražio da o tom sastanku ne govore u javnosti.

Premijer Milanović, kako doznaje Index, ostaje pri onom što je rekao jučer i nema daljnjih komentara.
 

Pročitajte više