Vodanović dobio otkaz jer je upozorio da Agencija zapošljava podobne, a ne sposobne

Screenshot: HRT

NAJISTAKNUTIJI hrvatski istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović i službeno je dobio otkaz u Agenciji za istraživanje nesreća, javlja HRT.

Vodanović kaže da je otkaz dobio jer je upozorio na zapošljavanje ljudi u Agenciji koji ne zadovoljavaju uvjete natječaja, ali su politički itekako podobni.

"Ja sam samo proslijedio i prokomentirao tekst, ali sam očito nekome zasmetao. Netko me je očito ciljano maknuo", rekao je Vodanović.

Podsjećamo, na natječaj za mjesto šefa Agencije prijavili su se brojni stučnjaci, ali posao su na kraju dobili Bojan Šenjug i Anita Koprivnjak. Šenjug ima završen strojarski fakultet, a Koprivnjak je radila kao odvjetnica u Zagrebu.

Agencija je tada tvrdila da je Vodanović slanjem teksta o nepotizmu pri zapošljavanju Europskoj komisiji naštetio ugledu Agencije.

Vodanović je upozorio kako niti Bojan Šenjug, koji je imenovan na funkciju šefa Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, niti Anita Koprivnjak, koja je imenovana za Šenjugovu zamjenicu, nisu zadovoljili uvjete natječaja za te pozicije. Ali, napominje, politički su podobni i zbog toga su dobili posao. Šenjug, inače bivši član HDZ-a, bliski je prijatelj ministra Siniše Hajdaša Dončića i obojica su iz Zaboka, dok je Koprivnjak kći HNS-ova pomoćnika ministra obrane Viktora Korpivnjaka.

Inače, Vodanović je glavni istražitelj svih zrakoplovnih nesreća i dokazani stručnjak na svom području, a protiv njega je sada pokrenut disciplinski postupak.

Pročitajte više