Voditeljica Putinove televizije u eteru dala otkaz

Screenshot: Youtube

JOŠ jedna voditeljica ruske televizije Russia Today u eteru se obračunala s ruskim vlastima. Liz Wahl, koja je ranije podržala kolegicu Abby Martin u osudi ruske vojne intervencije u Ukrajini, javno je dala otkaz.

Prilikom završetka emisije govorila je o etičkim i moralnim izazovima s kojima se nosila radeći za Russia Today. Spomenula je da je njezina obitelj u Ameriku stigla bježeći pred sovjetskim snagama 1956. godine tijekom mađarske revolucije. Uz to, rekla je da je kćer američkog veterana te partnerica liječnika u američkoj vojnoj bazi.

"To je osobni razlog zašto više ne mogu raditi na ovoj mreži koju financira ruska vlada i koja zataškava Putinove akcije", rekla je hrabro voditeljica.

"Ponosna sam što sam Amerikanka koja vjeruje u širenje istine. To je razlog zašto nakon ovih vijesti podnosim ostavku", zaključila je voditeljica.

Wahl je kasnije u razgovoru s Andersonom Cooperom na CNN-u rekla kako RT ne postoji zbog istine već zbog promocije Putinove agende i blaćenja Amerike.



RT je na otkaz u eteru reagirao priopćenjem.

"Kad se novinar ne slaže s uređivačkom politikom svoje televizije trebao bi se obratiti urednicima. Ukoliko se neslaganja ne mogu riješiti tada bi osoba trebala profesionalno otići. Ali kad netko o svojoj osobnoj odluci radi veliki javni show to je ništa više nego samopromocija", zaključuju na RT-u

Pročitajte više