Vraća se Ivica Pančić: Milanović je grobar SDP-a, a Mate Granić je kriv za sve

Foto: Hina

BIVŠI SDP-ovac Ivica Pančić, javnosti vjerojatno najpoznatiji po ružičastoj hobotnici koju je još 2007. godine donio u Sabor kako bi simbolizirao HDZ-ovu korupciju, ovih dana na svom Facebook profilu najavljuje utemeljenje Inicijative za spas hrvatske ljevice.

"Zoran Milanović je grobar SDP-a, ali to je izbor njihovog vodstva i članova, na koji se ne može utjecati.

Međutim, mi - lijevo orijentirani pojedinci, koji smo od samog početka upozoravali na pravi karakter Milanovića i njegovih pobočnika, ne smijemo dopustiti uništenje cjelokupne hrvatske ljevice i trajnu kompromitaciju lijeve ideje.
Smatramo da ljevica ne smije biti sinonim za korupciju, klijentelizam, politički primitivizam i nasilje, a upravo na tim osnovama se zasniva današnji SDP pod vodstvom njezinog predsjednika.

Zastupamo stav da se istinska ljevica temelji na idejama slobode, pravde, solidarnosti i jednakosti, što je i jedini čvrsti garant izgradnje Hrvatske kao moderne, demokratske, pravne, socijalne i gospodarski napredne države.

Utemeljenje Inicijative za spas hrvatske ljevice održati će se u narednih 10-tak dana u Vukovaru, simbolu hrvatske slobode i otpora.", napisao je Pančić prije dva dana.

Za sve je kriv Mate Granić.

Danas je objavio kako je za sve kriv Mate Granić.

"Za sve je kriv Mate Granić. Upravo će on, tako kažu, nakon Tuđmanove smrti, uputiti zabrinutog Z.M., koji je vjerno služio Tuđmanovom režimu u Ministarstvu vanjskih, da se učlani u SDP.
A ako je dosljedan u svojim namjerama, onda i projekt Kolinda-predsjednica za cilj ima uništenje i HDZ. U tom slučaju, pola mu je oprošteno.", napisao je.

Prije pet godina napustio SDP

Pančić je SDP napustio početkom 2010. godine. Naveo je tada kako iz stranke u kojoj je proveo 15 godina odlazi "zbog dužeg nezadovoljstva načinom vođenja SDP-a i smjera u kojem je stranka pošla". U SDP-u, tvrdi Pančić, više nema moralnih vrijednosti zbog kojih je pristupio stranci, a "zadnjih je godina postala utočište osoba koje su joj pristupile isključivo iz karijerističkih razloga, što se odnosi i na aktualnog predsjednika stranke".

Pročitajte više