Vrbanović ispitan u Uskoku, Mamići ostaju u Sloveniji

Foto: Hina, Borna Filić/Pixsell

ZDRAVKO i Zoran Mamić ipak se neće danas vratiti u Zagreb. Poručuju da će ipak ostati u Sloveniji do nedjelje navečer. Tvrde da žele nastaviti raditi na pripremama momčadi Dinama.

"Naš je plan bio da odemo u Zagreb u petak i Zoranov odvjetnik Čedo Prodanović je zato automobilom došao po nas. No, znajući program i činjenicu da ova momčad za tjedan dana igra utakmicu u kojoj predstavlja Hrvatsku i Dinamo u Ligi prvaka te nakon razgovora s odvjetnikom koji je zahtijevao i savjetovao da ostanemo u Sloveniji tako smo i odlučili.  Vratit ćemo se u nedjelju navečer s momčadi i biti na dispoziciji svim organima. Obećavamo da je ovo naša posljednja odluka, neće biti novih promjena i da ćemo u nedjelju navečer biti Zagrebu. Nećemo nikoga izbjegavati, nismo to radili niti dosada, ali više nećemo davati nova priopćenje jer prije svega igračima i momčadi treba mir", poručio je Zdravko Mamić.

Podsjećamo, iz Dinama su ranije poslali priopćenje u kojemu su najavili da se braća Mamić vraćaju u Zagreb.

"Obavještavamo navijače i javnost kako su u petak, 3.7., oko podneva izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić prvi put dobili pozive na obavljanje obavijesnih razgovora na koje su se odmah i odazvali.

Kao što je više puta i rečeno, obojica će surađivati s organima koji provode istražne radnje. Nakon obavljenih sastanaka sa suradnicima u Sloveniji gdje se momčad nalazi na pripremama odmah su krenuli prema Zagrebu gdje će, sigurni smo, dokazati svoju nevinost.", stajalo je u priopćenju.

A Damir Vrbanović već je u rukama istražitelja, odmah nakon što je sletio na Pleso, dočekali su ga policijski službenici i priveli. Oko 18:30 sati doveden je u Uskok na ispitivanje.

Iz minute u minutu

22:23 Vrbanovićevo ispitivanje u Uskoku završilo je nakon 20 sati. Prebačen je u prostorije PN USKOK-a, gdje će provesti noć. Očekuje se da će sutra biti izveden pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru. Odvjetnik Maržić rekao je da je Vrbanović pred istražiteljima negirao sve optužbe.

21:11 Uskok je donio rješenje o pokretanju istrage protiv braće Mamić, Vrbanovića i poreznika Pernara. Više>>>

19:44 Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor porezniku Milanu Pernaru, kojeg se tereti da je pomagao Mamićima. Više>>>

19:13 U sjedištu Uskoka je oko 18:30 započelo ispitivanje Damira Vrbanovića, izvršnog direktora HNS-a. Očekuje se da će njegov odvjetnik nakon ispitivanja dati izjavu novinarima.

18:06 U tijeku je policijska akcija protiv nogometnih sudaca. Navodno se istražuje namještanje utakmica. Nije poznato je li ovaj slučaj povezan s akcijom protiv braće Mamić. Više>>>

17:55 Zdravko i Zoran Mamić su, nakon razgovora s odvjetnikom Čedom Prodanovićem, ipak odlučili ostati u Sloveniji. Potvrdio je to Zdravko Mamić novinarima u Sloveniji. Kazao je da žele ostati raditi na pripremama Dinamove momčadi, koja uskoro igra važnu europsku utakmicu. Također, poručio je da u Sloveniju k njima uskoro dolazi i odvjetnica Jadranka Sloković.

17:03 Iz Dinama je za Index potvrđeno da su braća Mamić i dalje u hotelu u Sloveniji, gdje razgovaraju s odvjetnicima. Nisu mogli potvrditi kada će krenuti prema Zagrebu.

16:49 Damir Vrbanović predvečer bi, prema očekivanju njegova odvjetnika, trebao biti ispitan u sjedištu Uskoka, gdje, ukoliko se pojave u Hrvatskoj, istražitelji očekuju i braću Mamić.

Vrbanovićev odvjetnik Darko Maržić izjavio je Hini kako očekuje da će njegova branjenika na Uskoku ispitati oko 18 sati.

Prema neslužbenim informacijama Uskok u petak želi ispitati i braću Mamić, no oni su, kako se doznaje, još prije 16 sati zajedno sa svojim odvjetnikom Čedom Prodanovićem viđeni u restoranu u Moravskim Toplicama, iako je Dinamo ranije izvijestio da su oko podneva dobili pozive za razgovor te da su "odmah krenuli prema Zagrebu".

Nakon što je Vrbanović u petak po povratku iz inozemstva uhićen na zračnoj luci Pleso predstavnici policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala s njim su obavili razgovor nakon čega su ga predali pritvorskom nadzorniku gdje čeka ispitivanje u Uskoku.

"Zamjenik ravnatelja Uskoka pozvat će nas kad odredi termin ispitivanja", kazao je odvjetnik Maržić, dodajući kako očekuje da će Vrbanović na ispitivanje biti doveden oko 18 sati.

Razgovor koji su policijski istražitelji obavili s Vrbanovićem u zračnoj luci bio je kratak. Vrbanović je dao kratku i sažetu izjavu te su obavljene formalnosti oko uhićenja i pregledane njegove stvari s kojima je doputovao, rekao je odvjetnik. Dodao je da je obrani drago što sve ide brzim i efikasnim tempom.

16:34 Braća Zdravko i Zoran Mamić još nisu krenuli prema Zagrebu. I dalje se nalaze u predvorju hotela u Sloveniji, gdje su zauzeti razgovorom s odvjetnicima.

16:10 Još se ne zna preko kojeg će graničnog prijelaza Mamići ući u Hrvatsku. Nije poznato hoće li ih policija dočekati na granici, ili će Zdravko i Zoran Mamić sami doći k istražiteljima u Zagrebu. Oko 14:30 sati u Sloveniji im se pridružio odvjetnik Čedo Prodanović, koji se zajedno s njima vraća u Hrvatsku. Na pitanje što dalje očekuje, Prodanović je lakonski odgovorio: "Očekujemo sudbinu".

15:10 Vrbanovića je policija odvela u pritvorsku jedinicu na Oranice. Nakon slijetanja oko dva sata je zadržan u policijskim prostorijama u zračnoj luci. Njegov odvjetnik kazao je novinarima kako čekaju da bude pozvan u Uskok na ispitivanje.

"Očekujemo da će to biti već večeras. Vrbanović se osjeća odlično, nije zabrinut jer se radi o temama koje su aktualne već godinama i po njemu ga nemaju za što teretiti. Spreman je za suradnju", tvrdi odvjetnik Darko Maržić.

 

Ispraćajući svoju majku iz hotela u Moravskim Toplicama, Zdravko Mamić novinarima se obratio u svom stilu. http://bit.ly/1LLWsLh

Posted by HRT Vijesti on Friday, July 3, 2015

14:15 Mamić je novinarima u Sloveniji, dok je svoju majku ispraćao iz hotela, govorio: "Lešinari jedni! Lešinati, pustite moju mamu da ode! Lešinari".

13:59 Otkriven poreznik koji je pomagao Mamićima! Više >>>

13:40 Vrbanović je Hini ranije SMS porukom potvrdio da iz Muenchena zrakoplovom dolazi u Zagreb. "Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme", napisao je Vrbanović.

13:20 Zasad nije poznato hoće li Vrbanovića prevesti odmah u Gajevu na ispitivanje ili prvo u pritvorsku jedinicu na Oranice

13:00 Policajci su Damira Vrbanovića dočekali na aerodromu i priveli ga. S njim u društvu bio je HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, koji nije želio razgovarati s novinarima.

Tijek događaja pratite na Indexu

 
 
 
 

Pročitajte više