Vrdoljak poručio MOL-u: Nama sud nije ograničio pravo na prodaju dionica Ine, ali vama je

Foto: Hina

NAKON što je mađarski MOL danas priopćio kako i Vlada i MOL smiju prodavati dionice Ine usprkos arbitražnom postupku, reagirali su u Ministarstvu gospodarstva te na svojim stranicama objavili priopćenje.

"Usprkos činjenici da je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak više puta ponavljao da neće komentirati arbitražni postupak INA-MOL, zbog niza nepotpunih, pa i netočnih informacija koje su se pojavile u javnosti, a koje su sadržane i u današnjem MOL-ovom priopćenju, Ministarstvo gospodarstva mora reagirati i naglasiti sljedeće:

Arbitražni sud u svojoj odluci od 16. kolovoza rekao je da je RH dokazala prima facie da su sporni ugovori sklopljeni na koruptivan način i da su ništavni.

Arbitražni sud je izdao privremene mjere protiv MOL-a koji ne sprječavaju, ali ograničavaju pravo MOL-a na prodaju dionica INA-e (dionice se mogu prodati isključivo uz određene uvjete).

Sud nije izdao mjere protiv Vlade RH koje bi na bilo koji način ograničile raspolaganje vladinim paketom dionica, niti je izdana bilo kakva druga mjera protiv RH", stoji u priopćenju Vrdoljakova ministarstva.

MOL je u današnjem priopćenju zaključio kako Sud nije spreman ograničiti prodaju dionica Ine te da zato i MOL i Vlada i dalje mogu prodavati svoje dionice u Ini tijekom postupka arbitraže.

Pročitajte više