Vučić: Broj nestalih nije manji ni sa srpske strane, a o tome nitko ne želi govoriti

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Zagrebu da problem nestalih u ratu u Hrvatskoj treba sagledati objektivno i jednako se posvetiti otkrivanju sudbine i nestalih Hrvata i Srba.

> Vučić čestitao Kolindi, pa udario po Milanoviću: Ako mi ima nešto za prigovoriti, neka mi to kaže u lice

Problem nestalih naš je zajednički problem i želimo ga riješiti, ali molim vas da pokušamo u tome biti objektivni, rekao je Vučić nakon inauguracije nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ona je u svom inauguralnom govoru istaknula da će u odnosima sa Srbijom posebno mjesto imati status nestalih u Domovinskom ratu.

Broj nestalih velik je i sa srpske strane

"Mi želimo da se taj problem riješi, ali morate razumjeti, a o tome nitko ne želi govoriti, nestalih osoba nije manje ni s druge strane", rekao je predsjednik srpske vlade.


Dodao je da je to posao za predsjednike i vlade obiju država. "To je posao i moj, i Nikolića i Milanovića i Grabar-Kitarović", rekao je Vučić.

Po njegovim riječima, vlasti Srbije i Hrvatske trebaju donositi odluke koje će biti na korist oba naroda, "a ne svidjeti se nekome ili svakome".

"Mene ne brine što postoji značajan odium javnosti u Srbiji zbog mog dolaska. Ali, ponosan sam na činjenicu da, čini mi se, dobro predstavljam svoju zemlju i što sam došao ovdje. Ovo je veliki, važan dan za Hrvatsku i mi to poštujemo", poručio je srpski premijer.

Pročitajte više