Vučić usamljen u svađi sa svijetom: Imam dokaze da međunarodna zajednica radi protiv mene

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić rekao je ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među njima i ambasadori, pritišću medije kako bi vodili kampanju protiv njega, prenosi B92.

Vučić je rekao da je kampanja usmjerena i na njegovu obitelj te da još čeka ispriku OSCE-a koje je prozvao da lažu kako on i njegova vlada vrše pritisak na medije u Srbiji.

"I sve što radi zamjenica šefa misije OSCE-a u Srbiji Paula Thiede je pritisak na medije kako bi vodili kampanju protiv mene. Misle da ću moliti Boga da prestanu. Nećete me ušutkati i neću nikada ušutjeti jer ja govorim istinu, a oni lažu", rekao je Vučić.

"Oni iz OSCE-a su lagali, a kada lažete, elementarna pristojnost je da se ispričate. Neću dozvoliti da netko napada Srbiju i da to prođe bez odgovora. Dovoljno sam jak i imam dovoljno snage da se suprotstavim svima koji napadaju moju obitelj. Mi smo mali, a oni su veliki, ali to ne znači da ne trebam braniti slobodarske tradicije našeg naroda. Što je meni politička funkcija? Pa što ako ostanem bez funkcije?", rekao je Vučić, prenosi B92.

Na Vučićeve optužbe reagirala je Demokratska stranka koja je priopćila da je riječ o vrlo opasnim tvrdnjama radi osobnog marketinga. Navode i da premijer Srbije optužbama na račun međunarodne zajednice cijelu Srbiju svađa sa svijetom zbog hajke koju samo on vidi.

Pročitajte više