Vukovarsko-srijemska županija trebala bi od 2015. godine biti bez mina

Foto: Hina

VUKOVARSKO-srijemska županija trebala bi od 2015. godine biti županija bez mina, najavio je Hini koordinator za razminiranje u toj županiji Zlatko Pavlović rekavši kako je za razminiranje preostalo još oko 2000 hektara, isključivo šumskih površina.

"Rade se projekti i od jeseni bi trebalo započeti razminiranje i toga preostalog šumskog prostora", kazao je Pavlović. Dodao je kako je praktički završeno razminiranje svih minsko sumnjivih poljoprivrednih površina u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Po njegovim riječima, još je preostalo za razminirati oko dva hektara poljoprivrednih površina kod Ostrova na vinkovačkom području i kada taj posao bude gotov - a planira se dovršiti ove jeseni, sve poljoprivredne površine na području najistočnije hrvatske županije biti će razminirane.

"Nakon 17 godina složen i zahtjevan posao razminiranja konačno privodimo kraju. Ukoliko sve bude išlo po planu, iduće 2015. godine trebali bismo završiti razminiranje i preostalih šumskih površina, čime bi ova županija postala područjem bez mina", kazao je Zlatko Pavlović.

Pročitajte više