Vukšić odgovorio Milanoviću: Polovica građana je u dužničkom ropstvu, a vi ponosno ponavljate kako su banke stabilne

Screenshot: YouTube

PREDSJEDNIK kluba Laburista Branko Vukšić prvi je govorio nakon premijera Milanovića u Saboru i manje - više 20 minuta kritizirao rad Vlade.

"Sve više vjerujem u paralelne svjetove", počeo je svoje izlaganje Vukšić ispričavši visokom domu kako mu nije jasno o čemu priča Milanović kad on stalno sreće ljude koji kopaju po kantama za smeće.

"Jednoga jutra skupio sam hrabrosti i pitao ih što traže u kantama za smeće. Ćirilične table, rekli su mi. Tražimo uhidbeni nalog da vidimo je li na njemu uistinu taj Lex, odbrusiše mi", ironično je pričao Vukšić.

Milanović iz paralelnog svijeta

Zaključio je da je premijer Milanović osoba iz paralelnog svijeta i nizao primjere iz Plana 21 koje Vlada nije ostvarila...

"Nudili ste reformu lokalne samouprave, a danas nemate odgovor na pitanje što s općinama, gradovima i županijama koje se ne mogu financirati iz vlastitih sredstava. I da ostanete na vlasti do kraja mandata, lokalnu samoupravu nećete reformirati. Nudili ste bolje i pravednije zdravstvo, smanjenje lista čekanja za specijalističke preglede...", nabrajao je Vukšić.

Građani u dužničkom ropstvu, a banke stabilne

Polovica građana je u dužničkom ropstvu, a vi ponosno ponavljate kako su banke stabilne - kazao je Vukšić zaključivši kako Hrvatska, uz Bugarsku i Grčki ima najveći broj siromašnih građana.

Nijednu bitku niste dobili, poručio je na kraju Vukšić.

"Umjesto nadmetanja citatima i verbalnih akrobacija, od predsjednika Vlade očekujemo državničko ponašanje kojeg nije bilo u protekla 22 mjeseca, naročito u slučaju Lex Perković zbog kojeg naši dojučerašnji prijatelji na Hrvatsku gledaju s prijezirom".

Pročitajte više