WAZ napušta Balkan: Suvlasnik EPH-a se povlači iz Srbije

NJEMAČKA medijska grupa WAZ, suvlasnik Europapress Holdinga, napušta medijsko tržište Srbije.

"Medijska grupa WAZ vodi razgovore s raznim zainteresiranim stranama u vezi s prodajom vlasničkih udjela u Srbiji", kazao je za srpski Danas direktor za korporativne komunikacije WAZ-a Paul Binder. "Naša odluka o napuštanju srpskog tržišta je konačna i u našoj strategiji nema promjena", dodao je Binder i potvrdio da je krajem prošlog mjeseca mjesto generalnog direktora WAZ-a napustio Bodo Hombach.

Prodali udjele u Makedoniji, Rumunjskoj i Bugarskoj


WAZ u Srbiji ima vlasničke udjele u tri dnevna lista - Politici, Večernjim novostima i Dnevniku iz Novog Sada. Taj njemački koncern je do prošle godine bio i jedan od ključnih distributera i "prodavača" listova na srpskom tržištu, ali su u ožujku 2011. godine prodali lanac kioska Štampa sistem. WAZ je početkom ove godine prodao i tri svoja lista u Makedoniji, a 2010. godine Hombach je prvi puta najavio povlačenje iz poslova na Balkanu.

U međuvremenu su prodali i neke veće listove u Rumunjskoj i Bugarskoj. Do sada nitko iz WAZ nije službeno potvrdio njihovo povlačenje sa hrvatskog tržišta. I bez ovih prodanih listova, njemačka medijska grupa ostaje jedan od najvećih regionalnih izdavača u Europi s oko 40 dnevnih listova i više stotina različitih publikacija te sa oko 15 tisuća zaposlenih. 

Pročitajte više