Za utorak najavljen štrajk solidarnosti

Foto: Arhiva

PREDSJEDNIK Nezavisnih sindikata Krešimir Sever izjavio je za Media servis da će se u utorak održati štrajk solidarnosti, no nije htio govoriti ništa više do konferencije za medije u ponedjeljak. Najavio je prosvjed pred Markovim trgom u srijedu, ako se na dnevnom redu nađe Zakon o radu.

"To sigurno neće biti prosvjed od tisuća i tisuća ljudi, nego će opet doći sindikalni povjerenici koji mogu izostati s posla. Ali ćemo u svakom slučaju biti pred Saborom, bit ćemo i u Saboru i gledat ćemo pojedinačno kako se raspravlja i na koji način zastupnici u Saboru promišljaju o Zakonu o radu i njegovim promjenama".

Sindikalni čelnici nisu bili obaviješteni kada je ovog tjedna ZOR maknut s dnevnog reda. Boji li se Sever da bi se ovako važan Zakon na raspravu mogao staviti predvečer, kada nema izravnog prijenosa.

"Žele li zastupnici u Hrvatskom saboru, pa i vladajuća većina imati barem malo dostojanstva koje je itekako okrnjeno i samim njihovim raspravama i ponašanjem i svim drugim, onda je najmanje što mogu učiniti je da barem kad je riječ o raspravi o Zakonu o radu, ne manipuliraju i da vrlo jasno kažu kad će biti, u koje vrijeme i da to doista bude u vrijeme kad to može pratiti širi krug ljudi", kazao je Sever.

Pročitajte više