Za vrijeme korizme svakodnevna molitva protiv pobačaja ispred bolnice u Zadru

Screenshot: Street View

NA DANAŠNJOJ svetoj misi koja počinje u 18 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru okupit će se organizatori inicijative "40 dana za život" koji će molitvom obilježili početak akcije za prestanak rada pobačaja u Općoj bolnici Zadar.

U Zadru se  u sklopu svjetske ekumenske pro-life inicijative “40 days for life” – “40 dana za život” od Čiste srijede 18. veljače do Cvjetnice 29. ožujka 2015. godine organizira  molitveno bdijenje svaki dan ispred ulaza u Opću bolnicu Zadar (ulaz prema Ravnicama), piše Antena Zadar.

Grupa će svaki dan u tišini moliti ispred ulaza u bolnicu. Molit će za nerođenu djecu koja su u opasnosti od ubojstva pobačajem, za djevojke i majke koje razmišljaju o pobačaju ili koje su prisiljavane da ga izvrše, kao i za rane nastale u djevojkama, ženama i obiteljima koje su izvršile pobačaj te za osoblje koje vrši pobačaje.

"U akciji sudjelovati mogu svi. Ovo je odlična ideja za korizmenu odluku te se odreći malo svog vremena i provesti ga u molitvi za najslabije. Možete donijeti čvrstu odluku i pridružiti nam se svaki dan ili određene dane u tjednu u vrijeme za koje znate da ste slobodni, ili pak možete jednostavno doći i moliti u bilo kojem trenutku", ističe Ivica Jandrić, jedan od organizatora akcije.

Pročitajte više