Zadarski HDZ na prevaru doveo učenice da im pjevaju na predizbornom skupu

Foto: Arhiva
 
ZADARSKI HDZ-ovci na prevaru su doveli učenice koje pjevaju u zboru Gimnazije "Vladimir Nazor" na svoj predizborni u gradskoj četvrti Plovanija uoči izbora za mjesne odbore koji će se održati u nedjelju. 
 
Kako je javio lokalni portal Zadarski.hr, roditeljima je rečeno da svoju djecu moraju u četvrtak dovesti na nastup na Plovaniju. Pojma nisu imali da dolaze na stranački skup HDZ-a kojeg su predvodili Božidar Kalmeta, njegov dogradonačelnik Zvonimir Vrančić i HDZ-ov nositelj liste za izbore mjesnih odbora Joso Nekić. 
 
Tragom ove informacije kontaktirali smo Gimnaziju "Vladimir Nazor" ne bi li dobili komentar ravnatelja Rade Šimičevića, koji je i sam član HDZ-a. S obzirom da ravnatelj nije bio u školi, ostavili smo broj mobitela, te nam je obećano da će se Šimičević javiti. Do zaključenja ovog teksta nije nas kontaktirao. 
 
Komentar smo pokušali dobiti i od gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete, koji nije odgovarao na pozive. 
 
Nekić je u izjavi za Zadarski.hr kazao da to uopće nije bio skup HDZ-a, već otvaranje novih prostorija Mjesnog odbora. No, demantira ga Mladen Malta, predsjednik zadarskog ogranka Hrvatske zore. Kao stanovnik Plovanije Malta je, kako kaže, dobio poziv za otvaranje novog Mjesnog odbora, te se odazvao na ceremoniju. 
 
"A onda, ne samo mi, nego i brojni drugi građani, među kojima i učenice gimnazije Vladimir Nazor, doživjeli smo nasilje nad svima nama od strane čelnika zadarskog HDZ-a koji su obećano otvaranje novog Mjesnog odbora Plovanija pretvorili u "partijski slet" najviše razine.
 
Već na samom početku gospodin Joso Nekić, nositelj liste HDZ-a za MO Plovanija na predstojećim mjesnim izborima je okupljene pozdravio riječima: 'Dobrodošli na predizborni skup HDZ-a!', da bi potom predstavio svoju listu i svakog člana s liste pojedinačno. Ovoj obmani mještana Plovanije nazočili su predsjednici gradskog i županijskog odbora HDZ-a", tvrdi Malta.

Pročitajte više