Zagreb izdvaja 50 milijuna kuna za sanaciju dugova triju bolnica

Foto: Arhiva

JEDNA od točaka na idućoj sjednici Gradske skupštine bit će i nastavak sanacije dugova triju zagrebačkih bolnica Sveti Duh, Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti. Za to će se iz gradskog proračuna izdvojiti 50 milijuna kuna, najviše, 46 milijuna za Sveti duh, pojašnjava pročelnica ureda za zdravstvo Mirna Šitum.
 
"Nadamo se ipak nekom pomaku. 2014. će u izvješćima biti nešto bolja, ali svakako sa gubicima", ocijenila je Šitum.

Ukupni dugovi ovih bolnica su krajem 2013. bili oko 110 milijuna kuna, a lani je Grad za sanaciju iz proračuna izdvojio gotovo 60 milijuna kuna. Na sjednici Gradske skupštine idućeg tjedna zastupnici će odlučivati i o davanju u zakup površina za postavljanje kioska. Ukupno je 500 lokacija, za koje grad godišnje dobije dva milijuna i 700 tisuća kuna.

Natječaji za zakup kioska i terasa
 
"Ispadne da po lokaciji dobijemo 4,000 kn mjesečno, a to su i dobre lokacije koje imaju i veći promet nego neke Konzum trgovine u naseljima", istaknuo je SDP-ov Zvane Brumnić na sjednici Odbora za kontrolu.

U zakup kioska na deset, odnosno terasa na tri godine ići će se preko natječaja. Zašto se površine za kioske daju na razdoblje od 10, a ne pet godina kao ranije, objasnila je Mirjana Jevrić iz ureda za prostorno uređenje.
 
"Ova priča da se daje zakup na 10 godina. Moram priznati da ne vidim koja su se to velika ulaganja pojavila zadnjih godina", upitao je Brumnić.

"Da bi se jedan kiosk postavio treba oko 15,000 eura. Kompletna infrastruktura sa strujom i vodom su isto jako skupa, dakle već ta ulaganja nama iniciraju nama da ih predložimo na duži niz godina", odgovorila je Mirjana Jevrić iz Ureda za prostorno uređenje.

Pročitajte više