Zagrebačka županija daje 7,6 milijuna kuna za školske dvorane u Samoboru i Novom Čiču

Foto: Index

ZAGREBAČKA županija u ovoj će godini sa 7,6 milijuna kuna sufinancirati izgradnju školskih sportskih dvorana u Novom Čiču i Samoboru, priopćeno je u četvrtak iz Ureda župana.

Gradnja nove školske sportske dvorane u Novom Čiču koštat će oko 12,9 milijuna kuna, a zajednički je financiraju Zagrebačka županija s 40 posto ukupne vrijednosti i Grad Velika Gorica sa 60 posto. Dvorana se počela graditi krajem prosinca 2014., a završetak radova predviđen je za kraj srpnja ove godine.


Zagrebačka županija osigurat će i 2,5 milijuna kuna, odnosno 25 posto sredstava za gradnju 10 milijuna kuna vrijedne sportske školske dvorane uz Osnovnu školu Samobor. Preostali iznos financirat će Grad Samobor, koji će i provoditi postupak javne nabave radi odabira najpovoljnijeg ponuditelja.

Iz županova ureda napominju kako županija već dugi niz godina financijski pomaže obilježavanje "okruglih" obljetnica matičnih i područnih škola sa svog područja, te će tako u ovoj godini osigurati 32.000 kuna za obljetnice četiri matične i četiri područne škole. Po 5.000 kuna dobit će Osnovna škola Milka Trnina iz Križa za 225-tu obljetnicu, Osnovna škola Milana Langa iz Bregane za 60-tu obljetnicu, Osnovna škola Eugena Kumičića iz Velike Gorice za 40-tu obljetnicu te Osnovna škola Stjepana Radića iz Božjakovine za 25-tu obljetnicu.

Po 3.000 kuna dodijelit će se Područnoj školi Bolč iz Dubrave za 190-tu obljetnicu, Područnoj školi Domagović za 140-tu obljetnicu, Područnoj školi Čeglje iz Jastrebarskog za 70-tu obljetnicu i Područnoj školi Banovo iz Vrbovca za 50-tu obljetnicu rada.

Pročitajte više