Zagrebačka županija sudjeluje u nabavi medicinske opreme za zagrebačke bolnice

Foto: Arhiva

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA raspisala je javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova na području grada Zagreba u 2014. godini, za što je osigurala 300.000 kuna.

Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog ove godine, priopćeno je iz Zagrebačke županije.

Županija želi neposredno sudjelovati u sufinanciranju nabave medicinske i laboratorijske opreme za bolničke ustanove na području grada Zagreba budući da sama nema opće bolnice, pa se njezini stanovnici liječe u zagrebačkim bolnicama.

Pravo na podnošenje prijave imaju bolničke ustanove sa sjedištem na području grada Zagreba, koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike s područja Zagrebačke županije.

Također, ustanove moraju imati osigurana vlastita sredstva za nabavu medicinske ili laboratorijske opreme za koju podnose prijavu za sufinanciranje.

Najveći iznos novčane subvencije koju pojedina ustanova može ostvariti iznosi 50.000 kuna, a javnim pozivom nije propisana vrsta ni kvaliteta medicinske ili laboratorijske opreme.

Pročitajte više