Zagrebački HNS: Tražimo da cijene komunalnog doprinosa budu još niže od onih koje je predložio Bandić

Foto: Arhiva

ZAGREBAČKI HNS traži da se zbog teške ekonomske situacije smanje cijene komunalnih naknada u Zagrebu, a osvrnuli su se i na Bandićeve najave o informiranju građana o legalizaciji bespravne gradnje.

"Po najavama u medijima kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavljuje da će od ponedjeljka, 17. prosinca, građani na više mjesta u Zagrebu moći dobiti korisne informacije o legalizaciji bespravne gradnje i predavati zahtjeve za istu, vidimo da se gradska uprava "probudila" i konačno odlučila pružiti građanima informacije o postupku koji je pokrenut prije više od 4 mjeseca", poručuju iz zagrebačkog HNS-a.
 
"Shvaćaju važnost postupka legalizacije Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba je, naime, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja već i održala prvu u nizu javnih tribina s temom "Legalizacija bespravno izgrađenih objekata" na kojoj je gostovala ministrica Anka Mrak Taritaš, u četvrtak 13. prosinca, zajedno sa svojim pomoćnicima i u sklopu koje su građani dobili konkretne informacije o ovom problemu i mogućnostima njegova rješavanja. U predstojećem razdoblju planirano je održavanje još osam ovakvih tribina po cijelom Zagrebu: 18. prosinca u Donjoj Dubravi, 20. prosinca u Novom Zagrebu-zapad, 15. siječnja na Trnju, 17. siječnja u Podsljemenu, 22. siječnja u Gornjoj Dubravi, 24. siječnja u Brezovici, 29. siječnja na Črnomercu i 31. siječnja na Peščenici-Žitnjak", dodaju.

"Zagrebački HNS koji do svojih ideja o  tematiziranju važnih problema s kojima se građani susreću dolazi svakodnevnim komuniciranjem s građanima u sklopu svojih aktivnosti po svim zagrebačkim kvartovima, pravovremeno upozorava na probleme i nudi njihova kvalitetna rješenja, a Gradska uprava koja reagira tek kad problemi kulminiraju ne zaslužuje više upravljati ovim gradom. Stoga se nadamo da će, kao što je prihvatila ideju o legalizaciji, Gradska uprava uskoro podržati HNS-ovu inicijativu o davanju poslovnih prostora u posjedu Grada Zagreba za jednu kunu u najam građanima s ciljem poticanja ekonomske aktivnosti u Zagrebu", navode.

"Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba, također traži da cijene komunalnog doprinosa budu još niže od onih koje su predložene od strane gradonačelnika s obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze građani", poručuju iz Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba.

Pročitajte više