Zaigrani Milanović nakon odluke o Oluji: "Jesmo to konačno riješili? Neće biti izvanredne pressice?"

Foto: Hina

PREMIJER Zoran Milanović jutros se zaigrao sarkazmom usmjerenim na jučerašnju izvanrednu konferenciju predsjednice Grabar-Kitarović koja je sazvana, kako se pokazalo, zbog ne tako važne obavijesti o proslavi Oluje i koja je izazvala lavinu negodovanja u javnosti.   

Nakon što je ministar Kotromanović iznio prijedlog  odluke o osnivanju Organizacijskog odbora za organizaciju i provedbu središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i rekao tko će biti članovi, Milanović je priupitao: "Jesmo to konačno riješili? Neće biti izvanredne pressice?"

Ministar Kotromanović izrazio je nadu da je sada sve riješeno te da neće biti izvanredne konferencije za novinare.

Članovi Organizacijskog odbora

Uz Kotromanovića, koji je predsjednik Organizacijskog odbora, u odboru su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general zbora Drago Lovrić, te po jedan predstavnik Hrvatskoga sabora, Ureda predsjednice Republike, Ureda predsjednika Vlade, MUP-a, Ministarstva branitelja te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Članovi Organizacijskog odbora bit će i predstavnici Zagreba i Knina, a po potrebi će Kotromanović moći uključiti i druge osobe.

Novac iz proračuna

Novac za organizaciju proslave 20. obljetnice "Oluje" osigurava se u proračunu za ovu godinu na razdjelima nadležnih državnih tijela.

Vladina odluka uslijedila je nakon što je u srijedu Odbor za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice "Oluje" jednoglasno odlučio da će obljetnica biti obilježena vojnim mimohodom u Zagrebu 4. kolovoza i središnjom proslavom 5. kolovoza u Kninu.

Pročitajte više