Zamjenik ministrice priznao: Najmanje 30 posto novca za socijalu ode na kriva mjesta

ZAMJENIK ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski najavio je smanjenje lista čekanja za domove za stare i nemoćne te novi, pravedniji sustav socijalne skrbi.

Zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski sudjelovao je u radu aktiva 16 ravnatelja domova za stare i nemoćne što je održan u Koprivnici. Nakon punih 10 godina ravnatelji su dobili priliku nadležnom dužnosniku reći što misle o sustavu, na koje probleme nailaze i kako bi ih riješili. Zamjenik Ledinski zaključio je da domovi u Hrvatskoj nisu kategorizirani, veliki je disparitet u cijenama a još su veće liste čekanja.

"3 od 10 kuna ode na kriva mjesta"

"Liste čekanja su velike, ali kad uredimo sustav bit će dovoljno otprilike od 3 do 6 mjeseci", rekao je Ledinski. On je najavio nova pravila ponašanja i stvaranje pravednijeg, poštenijeg i efikasnijeg sustava socijalne skrbi i skrbi za stare i nemoćne osobe.

"Da od 10 kuna koje se u socijali troše, a od toga najmanje 3 kune odu na kriva mjesta zato što je netko snalažljiviji, zato što netko bolje poznaje prava, a često te kune promaše onog koji je u najvećoj potrebi, dakle da sa istom količinom novaca puno pravednije, puno poštenije skrbimo o onima kojima je ta pomoć najpotrebnija", objašnjava Ledinski.

Nakon Koprivnice, ravnatelji domova i zamjenik ministrice Darko Ledinski ponovo će se sastati za mjesec dana u Karlovcu.

Pročitajte više