Zapad Brača ostao bez brodske veze sa Splitom: Župan Sanader raskinuo ugovor s LNP-om!

ŽUPANIJA splitsko-dalmatinska raskinula je ugovor o održavanju županijske katamaranske linije Split - Milna - Split. Dopis s potpisom župana Ante Sanadera danas su zaprimili u Linijskoj nacionalnoj plovidbi. Neugodno su iznenađeni, nije bilo nikakve prethodne najave o ukidanju linije, požalili su se medijima preko kojih su i uputili ispriku putnicima zbog neugodnosti koje će izazvati naprasno ukidanje linije.

LNP ima prestare brodove

Ivica Udovičić, pročelnik za gospodarstvo splitsko-dalmatinske županije, objasnio je za Index da su u ugovor morali raskinuti, jer LNP ne udovoljava zakonskim obvezama pa bi bili u prekršaju da nisu reagirali.

"Na raspisani natječaj za liniju nije se javio nitko osim LNP-a, koji ima brodove starije od 20 godina, što nije po zakonu. Istekli su svi rokovi, mi smo morali reagirati. Očito je da brodari nemaju interes za održavanje ove linije", kazao nam je Udovičić.

Županija sredstava za održavanje linije ima, tvrdi pročelnik, samo kada bi se još javio neki brodar čiji brodovi udovoljavaju zakonskim kriterijima.

Načelnik Milne: Sve će biti u redu

Frane Lozić, načelnik Milne, kaže da će sve biti u redu i da nema razloga za bilo kakvu uznemirenost. Nema, tvrdi, veze ni što je promet prekinut usred sezone, jer je linija bila namijenjena prije svega lokalnom stanovništvu.

"Sad ste me uhvatili u Ministarstvu prometa. Dogovaramo da to postane državna linija. Drugi brodar će uskočiti i stanovnici Milne neće ostati bez svoje veze sa Splitom", kazao nam je Lozić.

Računa da bi se linije za Vis i Šoltu mogle prilagoditi tako da skrenu i za Milnu. "Mi nastojimo da postane dnevna veza, a ne svako dva dana, kao što je bilo do sada", pojasnio je Lozić. Do kraja dana bi se trebalo doznati tko će dobiti posao umjesto Linijske nacionalne plovidbe.

Pročitajte više