Zapalio se šleper kraj Korenice

Foto: Hrvoje Crnjak/Cropix; www.vatrogasci-korenica.hr

JUČER poslijepodne se na državnoj cesti D1 između Plitvica i Korenice zapalio šleper što je uzrokovalo 40-minutnu obustavu prometa zbog gustog dima. Do požara je došlo oko 18 sati, a vozač ga je do dolaska vatrogasaca bezuspješno sam pokušavao ugasiti. Srećom, u požaru nije ozlijeđen, ali je nastala velika materijalna šteta - kabina šlepera posve je uništena.

"Dana 1. travnja 2013. godine u 18 sati i 12 minuta dežurni vatrogasac u JVP Plitvička jezera zaprima dojavu o požaru kamiona na državnoj cesti D1 na oko četiri kilometra udaljenosti od Korenice prema Zagrebu. Dežurna smjena sa dva vatrogasca odmah izlazi na intervenciju sa navalnim vozilom. Pri dolasku na mjesto intervencije voditelj intervencije utvrđuje da se radi o razbuktalom požaru kabine kamiona sa prikolicom, te odmah traži pomoć u ljudstvu i vodi za gašenje, na što se na događaj upućuju još tri vatrogasca sa dva vozila, autocisternom i zapovjednim vozilom.

Požar je u trenutku dolaska vatrogasaca već zahvatio cijelu kabinu vozila, a zaustavljen je prije nego što je uspio zahvatiti prostor hladnjače i prikolice u kome se prevozilo voće i povrće. Lokaliziran je u 18 sati i 40 minuta kada je i pušten promet cestom u jednom smjeru, a ugašen oko 19 sati i 30 minuta s tim da je jedno vozilo ostalo i dalje na osiguranju do potpunog hlađenja i prestanka opasnosti od povrata požara.

Vozač kamiona je do dolaska vatrogasaca pokušao sam ugasiti požar sa pet, šest aparata prema njegovim riječima, ali kako se radi o umjetnim, najviše plastičnim materijalima nije uspio u tome, no brzom intervencijom vatrogasaca šteta je ostala na uništenoj kabini vozila, a hladnjača i roba će vjerojatno biti spašeni", stoji u izvješću JVP Plitvička jezera.

Pročitajte više