Zaposlenici Županijskog radio Šibenika dobili dvije plaće i prekinuli štrajk

Ilustracija: HR Foto (Murray)

ZAPOSLENICI Županijskog radio Šibenika od danas više ne štrajkaju, jer su im nakon 54 dana štrajka isplaćene dvije od četiri zaostale plaće - za svibanj i lipanj.

Novinari i voditelji javili su se u radijski eter i nastavili emitirati govorni dio programa, budući da se glazba i propagandni program puštao u eteru tijekom štrajka. Predstavnik radnika Mario Marotti je rekao kako su prekidom štrajka, a nakon što je vlasnik isplatio dvije plaće, te dostavio potvrde o dvije neisplaćene plaće za srpanj i kolovoz, željeli iskazali svoj znak dobre volje.

Također namjera je devet radnika sa Županijskog radio Šibenika pomoći rješavanju problema koji su zahvatili tu medijsku kuću. Marotti napominje kako od vlasnika očekuju pomoć u isplati još dvije plaće, te saniranju ostalih dugovanja. U ovom trenutku, kako je rekao, račun radija je blokiran ovrhama bivših djelatnika koji su s radija otišli ranije, uz otpremnine. Kako im otpremnine nisu na vrijeme isplaćene, oni su ovršili račun radija.

Na pitanje koliko će dugo čekati za isplatu ostalih plaća, Marotti odgovara kako bi bilo realno da do sredine rujna na račune djelatnika sjedne još jedna plaća, a poslije će, kako kaže, razgovarati.

U međuvremenu promijenjen je Pravilnik o radu Županijskog radio Šibenika, pa će djelatnici do okončanja krizne situacije raditi za minimalnu plaću.

Pročitajte više