Zaredale odgode na splitskom sudu: Nema vlaka smrti, Medak pod visokim tlakom!

IVICA MEDAK, prvooptuženi u slučaju vlaka smrti, poslao je preko svog odvjetnika Siniše Štimca ispričnicu sucu Damiru Romcu. Ima visok tlak, poremećeni rad srca, vrti mu se u glavi, a sve to zbog suženih krvnih žila. Nije bilo druge, sudac Romac odgodio je nastavak suđenja za najveću željezničku tragediju u neovisnoj Hrvatskoj u kojoj je 24. lipnja 2009. godine u Rudinama poginulo šest putnika, a 55 ih je ozlijeđeno.

I treća obljetnica nesreće bez presude i nalaza povjerenstva

Izgledno je tako da ni na treću obljetnicu tragedije nećemo imati sudsku odluku u ovom slučaju, kao što javnosti nikada neće biti predstavljeni nalaz Povjerenstva HŽ-a za istragu ove nesreće, a ni nalaz istražnog tijela Ministarstva prometa. Povjerenstvo HŽ-a raspalo se jer su predstavnici Vuče vlakova i HŽ Infrastrukture navlačili svatko na svoju stranu, a istražno tijelo Ministarstvo prometa nikada nije ni osnovano.

Bolest kosi optuženike

Ovog tjedna baš su zaredale odgode suđenja na splitskom Županijskom sudu. Optuženici su naprosto pokošeni zdravstvenim tegobama. Tako je danas odgođeno i suđenje dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću, i to zbog bolesti njegovog partnera Pere Vićana. Simptomi su otprilike isti kao i kod Medaka.

Pročitajte više