Zasad nema brisanja: Korisnički podaci na Megauploadu čuvat će se još dva tjedna

USRED sve prašine koja se podigla oko gašenja file sharing servisa Megaupload i vijesti o brisanju korisničkih podataka, hosting tvrtke Carpathia Hosting i Cogent Communications dogovorile su se kako će spomenute podatke na svojim serverima čuvati još dva tjedna.

U međuvremenu Electronic Frontier Foundation (EFF) stvorila je i podigla internetsku stranicu MegaRetrieval kako bi bespomoćnim korisnicima omogućila da provjere koje su im opcije otvorene za spašavanje njihovih legitimnih podataka, prenosi portal Tech Shout.

Ira Rothken, odvjetnik Megauploada potvrdio je kako će dvije hosting tvrtke još najmanje sljedeća dva tjedan čuvati ugrožene podatke koji se nalaze na njihovim serverima.

Ta bi vijest korisnicima trebala doći kao olakšanje, nakon što se medijima proširila vijest kako će podaci biti obrisani jer tvrtke Carpathia i Cogent zbog gašenja Megauploada i smrzavanja svih njegovih financijskih sredstava ne mogu računati da će biti isplaćene za svoje usluge.

Iz Carpathije poručuju kako trenutno ne postoje planovi za prenamjenu Megauploadovih servera, stoga potrošači ne moraju strahovati zbog prijetnje za gubitak podataka. A, ako do takvog scenarija u skorije vrijeme i dođe, svima će se tjedan dana prije akcije poslati obavijest.

Pročitajte više