Zastupnici SDP-a u Europarlamentu Zakladi Ana Rukavina donirali 300 tisuća kuna

Foto: Hina

ZASTUPNICI SDP-a u Europskom parlamentu donirali su Zakladi Ana Rukavina od početka svog mandata 300 tisuća kuna. Ukupno pet njihovih zastupnika odreklo se dijela svojih primanja kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

SDP-ovim EU parlamentarcima osobno se zahvalila upraviteljica Zaklade Marija Rukavina uz poruku da će svaka njihova kuna biti utrošena na ispunjenje ciljeva Zaklade - ulaganje u hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

"Tijekom ovih šest mjeseci svatko od njih je mjesečno uplatio 10.000 kuna. Ukupno 300.000 kuna".

Taj će se iznos pribrojiti novcu s tradicionalnog božićnog koncerta 'Želim život' na kojem je telefonskim pozivima prikupljeno više od milijun kuna.

"Gdje smo putem humanitarnog telefona prikupili milijun i 100 tisuća. Znači, to je milijun i 400 tisuća kuna. To je velika brojka koju nismo očekivali jer su dosta teška vremena. Mi smo sretni i zahvalni. I vi ste svojim radom pridonijeli tome da Zaklada uprihodi takva sredstva", istaknula je Marija Rukavina.

SDP-ovi EU parlamentarci ponosni su na rezultate koje Zaklada Ana Rukavina postiže, a Tonino Picula ističe i kako je sretan što je dio te plemenite priče i što pomažemo u ostvarenju dobrih rezultata Zaklade.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da se ispostavilo da smo u mogućnosti da damo 10.000 kuna mjesečno za rad Zaklade Ana Rukavina. Ako se dobro sjećam, već i pri cifri negdje oko 5.000 kuna vi ste izrazili zadovoljstvo jer, citiram vas, za 5.000 kuna može se napraviti deset tipizacija. Srećom, ispalo je da se može i dvostruko više", istaknuo je Picula.

Osim Picule, u ovoj akciji sudjelovali su Biljana Borzan, Marino Baldini, Sandra Petrović Jakovina, i Oleg Valjalo.

Pročitajte više