Zatvoren varaždinski aerodrom, Patafta proziva: "Gradonačelnik krši zakon provodeći Čačićeve naloge!"



AERODROM u Varaždinu je zatvoren. Rezultat je to odluke Gorana Habuša, varaždinskog gradonačelnika, po čijem je nalogu smijenjen direktor tvrtke Varaždin Airport.

Mario Bucina smijenjen je, poručuju gradski oci, jer je potrebno urediti odnose između firme Varaždin Airport, koja upravlja gradskim aerodromom, i firme WinAir, u vlasništvu T7 Grupe, firme kontroverznog poduzetnika Davora Patafte.

Aerodrom zatvoren jer nema odgovornih osoba

Nakon što je donesena odluka o smjeni Bucine, ostavke su podnijela i tri zaposlenika Varaždin Airporta, koji su ujedno i zaposlenici WinAira, ali i odgovorne osobe za funkcioniranje aerodroma. Inspekcija civilnog zrakoplovstva nakon toga je odlučila zatvoriti aerodrom.

"Ti ljudi su namjerno dali ostavke kako bi varaždinski Aerodrom bio zatvoren te se na taj način stvorio dodatan pritisak T7 Grupe na Grad Varaždin. Taj će problem biti riješen za nekoliko dana, kada će biti imenovane druge odgovorne osobe", kazao je izvor iz gradske uprave za lokalni portal eVaraždin.

Pataftina firma: Habuš provodi Čačićeve naloge!

T7 Grupa javnosti se obratila priopćenjem u kojem krivnju za zatvaranje aerodroma prebacuju na gradonačelnika Habuša. Tvrde da je Habuš donio "nepromišljenu i sramotnu odluku" i to po nalogu Radimira Čačića!

"Habuš je tim činom još jednom potvrdio da ne mari za poštovanje važećih ugovora već i dalje nastavlja flagrantno kršiti zakon provodeći vjerojatno političke naloge svog stranačkog šefa Radimira Čačića", priopćila je Pataftina firma.

Do daljnjega nema letova

Naime, T7 Grupa ističe da svaki aerodrom, kako bi zadržao certifikat, mora imati odgovornu osobu koja ima određene kvalifikacije i zadovoljava standarde Agencije za civilno zrakoplovstvo. Iz T7 Grupe također naglašavaju da Danijel Borović, novi direktor Varaždin Airporta, nikad prije nije radio u civilnom zrakoplovstvu, a i imenovan je bez suglasnosti strateškog partnera WinAira.

"Napominjemo da su činom gubitka navedenog certifikata varaždinskom aerodromu do daljnjega zabranjene sve letačke operacije bilo da se radi o komercijalnim letovima, onim školskim ili pak nekim drugim vrstama letova. Jedino što je još danas dozvoljeno je da sve letjelice koje se trenutno nalaze na varaždinskom aerodromu mogu do 20.00 sati poletjeti s aerodroma kako bi se preselile na neku drugu lokaciju", stoji u priopćenju Pataftinog WinAira.

Pročitajte više