Zbjeg u Ministarstvu okoliša: Pomoćnik bivše ministrice Holy dao ostavku zbog termoelektrane Plomin?

NAKON što je Mirela Holy dala ostavku na mjestu ministrice zaštite okoliša i prirode zbog famoznog maila koji je kod predsjednika Uprave HŽ-a "lobirala" za suprugu SDP-ovca, danas je ostavku u Ministarstvu dao i njezin pomoćnik Davor Škrlec.

"O pojedinim investicijskim projektima imam svoje stručno mišljenje koje sam i prije javno govorio", napisao je Škrlec u svom zahtjevu za razrješenje dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode, piše HRT. Zbog kojeg točno projekta odlazi Škrlec nije napisao.

Studija za Plomin 3 je promašena


No, mogu se pronaći njegove izjave u kojima žestoko kritizira Studiju utjecaja na okoliš za termoelektranu Plomin 3 koju je izradio Ekonerg, a na temelju koje je taj projekt dobio "zeleno svjetlo". Škrlec je prije malo više od mjesec dana kazao da je ta Studija promašena, jer se u njoj nisu razmatrali drugi energenti osim ugljena.

Škrlec je u Labinu prije mjesec dana na skupu koji je organizirao gradski SDP iznio niz argumenata protiv ugljena u tom projektu, kako ekoloških, a tako i ekonomskih. Kao ključni problem je iznio hvatanje i skladištenje ugljičnog dioksida, piše Labin.com.

Pročitajte više