Zbog olujne bure prekinut trajektni promet

ZBOG olujne bure za sav je promet zatvorena autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, javio je jutros Hrvatski autoklub.

Dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na autocesti A1, zbog radova na nadvožnjaku Drvenik za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Vrgorac i Ravča u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom D62 Vrgorac-Ravča. Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Na makarskom primorju bura puše prosječnom brzinom od 60-ak, a na udare i 115 kilometara na sat. Zbog toga je jutros od 6 sati u prekidu trajektni promet na liniji Makarska Sumartin na otoku Braču. U prekidu su također i trajektne linije Prizna-Žigljen, Sućuraj-Drvenik te brzobrodske linije: Lastovo-Split, Korčula-Hvar, Vis-Split, te Novalja-Rab-Rijeka.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća. 

Pročitajte više